כל הביצים בענן אחד (והראש בחול)

למי שתהה למה ההתנגדות שלנו מלשים את הנתונים של המון אנשים במקום אחד וללא הצפנה, באה חברה מצ'וקמקת בשם RockYou ועשתה לאנשים בית ספר. ביום כזה אני עוד יותר שמח שאין לי פייסבוק ולא אפליקציות (לטס פייס איט, רוגלות), אני שמח שאני משתדל לתת סיסמאות שונות לכל אתר, ואני שמח במיוחד שאני לא נרשם לשום אתרי לווין של טוויטר שכל אחד ואחד מהם מתעקש לדעת את הסיסמא שלך בטוויטר. לי אישית זה ברור שאחד מהם יום אחד יברח עם המון חשבונות וסיסמאות (עד היום ראינו רק את האסון האישי של אורלי ואולי עוד כמה מקרים קטנים, אבל יום אחד גם זה יקרה).

כיון שגוגל הם גוגל ואני לא רואה תחרות רצינית מספיק מאף אחד אחר כרגע (לא ZOHO ולא מיקרוסופט), אני מתחיל ללטוש את ×¢×™× ×™ לכיוון EyeOS, צריך באמת לבדוק עד כמה העברית שלה מתקתקת כמו שצריך, אולי אני צריך להתחיל לנסות אותה על השרת שלי…

2 תגובות בנושא “כל הביצים בענן אחד (והראש בחול)”

  1. שלום עירא.

    במסגרת חיפושינו אחרי אנשים חושבים, (מיעוט נדיר), הגעתי אליך. החשיבה שלנו הביאה אותנו עד הלום, וזהו, נתקענו. אם האמור להלן מדבר אליך ואם אתה מוצא לנכון לסייע בידנו לקדם את העניין באמצעות רעיון נאה, אחד או יותר, תבוא עליך הברכה.

    זהו העניין:

    "יחד ×–×” כוח" בע"מ – אירגון צרכנים חברתי – הינו, קרוב לודאי, המיזם היחיד (כיום ובעתיד הנראה לעין) שיש לו פוטנציאל ממשי להניע מהלך לשינוי המגמה ולשיפור הלכידות החברתית, וכפועל יוצא, שיפור פני החברה בארץ.

    "יחד זה כוח" בע"מ הוא אירגון צרכנים המושתת על אחריות חברתית. מטרתו של "יחד זה כוח" היא לגבש סביבה צרכנית מוגנת, הוגנת וכדאית הן לצרכנים והן לבתי-העסק ונותני-השירותים. החזון של "יחד זה כוח" הוא שסביבה צרכנית כזו תניב אזרחים המבינים שלכידות חברתית היא צורך קיומי קריטי לחברה חפצת חיים, ופועלים לשיקומה.

    אנחנו עדים, בעשרים השנה האחרונות, להידרדרות קשה בתחומים רבים, ומעל הכל בלכידות החברתית שלנו, על כל היבטיה. התחושה הרווחת בציבור היא יאוש קשה, וכפועל יוצא "הבנה" שלא ניתן לעשות דבר לשינוי המצב. מטרותיו של "יחד זה כוח" הן למוטט את היאוש הזה, להציג במקומו דרך לשיפור נוחות החיים ואיכות החיים בו-זמנית, ולהוכיח שהדבר אפשרי ואפילו במאמץ קטן בלבד מצידו של הפרט.

    סביבה צרכנית כזו תוכיח שאימוץ אמות מידה של צרכנות נבונה משרת כל אדם שנוהג כך, בין אם הוא צרכן ובין אם ספק, ותהווה דגם-חיקוי לאחרים שאינם מודעים ליתרונות הגלומים בדרך הזו. לאחר שנוכיח לצרכן / אזרח שצרכנות נבונה משתלמת כשמדובר במוצרים שניתן לרכוש בכסף, הוא יהיה פתוח יותר לאמץ צרכנות נבונה גם לטובת "מוצרים" שלא ניתן לרכוש בכסף, כגון: לכידות חברתית, זכויות אדם, חינוך איכותי, ביטחון אישי, יחסי עבודה הוגנים, ארץ נקייה (תרתי משמע) וכו' וכו'.

    מה דעתך עירא? יש לך רעיון כיצד ממוטטים את חומת היאוש הזאת?

    בברכה
    צביקה לוין

  2. הי צביקה,

    אני לא יודע מה להגיד לך, נראה שנתקעת במקום שבו אני חלש, וזה שיווק ויצירת קהילות (שני דברים שלרוב משמשים למטרות הפוכות, אבל יש עוד דוגמאות ברשת למה שאתה מתאר). אני גם לא בטוח שלעודד אנשים לקנות בקבוצה זה יותר טוב מלעודד אותם לחשוב פעמיים לפני שהם בכלל קונים מספק מסוים. אם אתה רוצה להיות חברה רווחית, איך תרוויח מלשכנע אנשים להתאגד לחרם צרכנים? איך תניע אנשים ממצב של "איזה יופי, מוצא יותר בזול" למצב של אחריות קהילתית? אני חושב שזה לא המסר החינוכי הנכון, אני מנסה להתקיף את הבעיה מהכיוון של חינוך ולא צרכנות.

    לגבי שיווק וקהילות, אני מתאר לי שמקומות טובים להתחיל לקרוא על הנושא ועל הנושאים הנלווים אליו, יהיו הבלוג של סת' גודין, מאמריו של יוחאי בנקלר, נסה אולי למצוא גם רעיונות באתר TED תחת "קהילות"…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *