נכנע לתרבות הצריכה? לחלוטין לא. מחשבון שעשיתי על חשבוניות הסלולאר האחרונות שלי, אם אקח חבילה באורנג' ואקנה סמסונג גלאקסי S2, אשלם פחות. מצב מוזר לחלוטין, אבל ראו מה קורה לי, ואולי תוכלו לעשות החלטה מושכלת לגבי הסמארטפון שלכם.
הסט-אפ הנוכחי:
בכיס יש לי נוקיה N900, מכשיר פתוח חמוד ביותר, מריץ דביאן, מכונה מאוד גמישה וגיקית, עם מקלדת QWERTY נשלפת, אני אתגעגע אליו מאוד, אבל אני מפסיד את כל האפליקציות הפופולאריות של שוק האנדרואיד, למשל וייז, שזו הדרך הכי נוחה (והיחידה כרגע?) לברוח מפקקים ומכמונות מהירות כאחד.
באוטו יש לי 6210 בדרך קבע עם דיבורית "עריסה" מעולה של נוקיה. היתרונות – שמע שלא משתווה לאף דיבורית בלוטות שנתקלתי בה, טלפון ללא מצלמה אם אני צריך להכנס ללקוח במתקן מסווג, מכשיר גיבוי פנטאסטי עם חיי סוללה של כמעט שבוע.
1. להשאר עם מה שיש
החודש שילמתי 308 ש"ח על 260 דקות שיחה ו-140 SMS
ביוני-יולי שילמתי 250 ש"ח על 131 דקות ו-164 SMS.
כלול בכל חודש חבילת 5GB גלישה (לא היה פחות כשלקחתי) וסים שני (מה שנקרא "אורנג' 2" ואיש המכירות שפגשתי היום קרא לו כל הזמן "פלאפון דו"…)
היום הממוצע החודשי שלי 200 דקות אוויר לפי אורנג'.
2. חבילת winners של אורנג', מכשיר מאורנג', בתור לקוח פרטי
298 ש"ח קונים לי 1000 דקות לכל היעדים, 3500 בתוך אורנג', 1000 SMS, 2GB גלישה, החזר 119 מתוך 138 בחודש (אז סה"כ 320 ש"ח בערך)
פחות החזר על 6210 בגובה 50 ש"ח(!!) לחודש, זה 270 ש"ח.
זה יכלול דיבורית לאוטו. אם ארצה דיבורית בסגנון מכשיר קבוע (ספיריט) ולא בלוטות', אז להוסיף ~10 ש"ח ל"אורנג' 2". נעגל, סה"כ 285 בערך.
יתרון – אותו כסף, יותר מכשיר, יותר חופש גלישה ושיחה, אבל ירידה באיכות השירות (כיום אני קוח עסקי) וירידה באיכות השמע באוטו.
2א. חבילת וינרז, מכשיר מאורנג', לקוח עסקי
אותו כנ"ל, רק כולל אחריות מורחבת מחד והתחייבות 3 שנים עם קנס יציאה. איחס.
כיוון שהדבר הראשון שאני עושה למכשיר זה להתקין CyanogenMod, אז לא ברור אם האחריות המורחבת תתפוס ממילא.
2ב. וינרז, מכשיר בפרטי, כלקוח פרטי
כאן נהיה מענין. כשאני קונה את המכשיר בחוץ, אורנג' לא יתנו לי החזר על ה-6210, אבל לא צריך…
298 ש"ח חבילה, פחות 119 ש"ח החזר = 180 ש"ח
מכשיר שנקנה פרטי: 75 ש"ח לחודש
אורנג' 2 עוד 15 ש"ח
סה"כ 270 ש"ח ונשארתי עם הטלפון הישן בדיבורית המעולה שלו 🙂
אם אני רוצה את האחריות המורחבת (שכלולה ללקוח עסקי) מוסיפים עוד 50 ש"ח. כאמור, לא ברור אם היא תתפוס אחרי rooting, לא כל שכן התקנת הפצה חלופית כמו ציאנוגן.
3. חבילת החזר חלקי עסקית
207 ש"ח יקנו לי 400 דקות שיחה, 400 סמס והחזר 70 ש"ח על הגלאקסי (שהוא כזכור 75 לחודש), סה"כ 215.
נוסיף גלישה 1GB (לא כלול בחבילה) 60 ש"ח (80 ל2GB אבל לא ברור אם אצטרך כ"כ הרבה אפילו עם וייז עובד בכל נסיעה)
נוסיף 15 לאורנג' 2.
הגענו ל-290 ש"ח, כולל אחריות אבל גם התחייבות. למה שארצה את זה?
מסקנות: אורנג' לא רוצים אותי כלקוח עסקי, ואורנג' לא מתאמצים שאקנה מהם את הגלאקסי. נראה שאני אזמין לי מכשיר. איש המכירות עשה לי טובה והדגיש שכשאני בא לעשות את טקס "ניתוק הזיקה" הקדוש, אני צריך להביא את המכשיר, הוא חייב להיות גרסת ה-16GB ולא 8, וחייב להריץ אנדרואיד 2.3.3, ועל החשבונית צריך שיהיה כל זה כתוב בתוספת מספר ה-IEMI של החומרה ושמי המלא.
עכשיו נשאר לי להחליט אם לקחת הצעה מתחרה מסלכלום או לקחת את (2ב) ולהגיד תודה?
המשך הסיפור למעוניינים…
קניתי בסוף את המכשיר אצל אחת החנויות בעלות הציון הגבוה בזאפ (למרות שהיה לי מוזר להכנס לחנות יבואן ברחוב "תוצרת הארץ"), ואיתו מגן מסך, קליפת מגן ומטען לרכב. סה"כ 3013. חצי שנה אחריות על הסוללה, שנה על תוכנת המכשיר, בתנאי שזה עם רום רשמי של סמסונג. במילים אחרות, אם אתעקש לשים ציאנוגן, אין אחריות. סה"כ זמן – 6-7 דקות.
התיישבתי באוטו, הטענתי את הסים לתוך הסמסונג, ותקעתי לטעינה. המכשיר ישר גלישלש באורנג' בלי לשאול שאלה מיותרת, אז שמתי פעמי לאתר סלכלום כדי לקבל הצעת מחיר. אחרי 7 דקות טיול באתר נמצא מספר הטלפון של מחלקת המכירות העסקית מוחבא בתחתית ארונית תיוק שכוחה בבית שימוש נעול שאינו בשימוש עם שלט על הדלת "זהירות ליברמן". סלכלום תמיד היו חזקים בפרסום. חייגתי את המספר בטלפון הקבוע באוטו והתחלתי ללמוד את האנדרוגינוס. התקנתי וייז, סינכרנתי מול ג'ימייל, שיחקתי עם עוד פיצ'רים, וכשנימאס לי מהשיר המחזורי של סלכלום, ניתקתי את הקו (סה"כ 30 דקות אוויר, הנה הלכו 15 ש"ח ואין לי מושג איזה דיל היו מציעים לי, אבל נתתי להם הזדמנות הוגנת). צלצלתי לאורנג' לברר איפה יש מרכז שירות פתוח מאוחר, קיבלתי תשובה תוך שתי דקות ושמתי פעמי ל"מתחם G" של ראשל"צ. על הדרך שאלתי טכנאי מה כוללת "האחריות המורחבת" ומסתבר שזה כולל את כל התיקונים כולל החלפת חומרה בהשתתפות עצמית נמוכה. נשמע דיל לא רע, רק שאם אני עושה את זה בחשבון עסקי זה התחייבות. ומה קורה אם אני צורב שם ציאנוגן? האחריות מכסה צריבת רום מקורי חזרה ואז טיפול בבעיות. פייר אינאף.
הגעתי לאורנג' ראשל"צ, לקחתי פתק, הלכתי לאכול, חזרתי, נגנב לי המוח מצרחות 15 (לא, אני רציני, ספרתי) ילדי גילאי 3-5 שהתרוצצו שם באמוק בחנות וצרחו בחדווה ללא כל אמצעי בליעה אקוסטית, סה"כ שעתיים המתנה(!!) עד שראיתי נציג, פגישה שכללה פעמיים שהוא קם לברר כל מיני דברים שהמחשב לא הראה לו, נתן לי מידע, וצילם במכשיר הסלולארי שלו את הקבלה שלי במקום במכונת צילום וזהו. 20 דקות נוספות. עוד שאל אותי למה באתי לסניף במקום לפקסס את הדף, אחרי שאמרו לי בבוקר בביל"ו ובטלפון במרכז שירות לקוחות שחייבים לבוא לסניף. מסתבר שיש סידור כזה אבל רק ל"חבר". פייל שירות שאין לי כוח להתבכיין עליו יותר.
מה גיליתי:
- אם אני לוקח את (2ב) כלקוח פרטי, אני יכול בכ"ז לקבל זיכוי 49 ש"ח בחודש (שזה 1700 ש"ח סה"כ!) אם אחזיר להם את ה-6210 הישן שלי, כלומר 220 ש"ח בחודש בלבד!
- יש לי שבועיים לעשות את זה, אני מקווה שאמצא אותו.
- לוותר על סטטוס עסקי ולעבור להיות לקוח פרטי משמעו שאין יותר שירות VIP במענה הטלפוני ואין אחריות מוגדלת, אני מרגיש פתאום כמו סופרמן כשאיבד את כוחותיו כשנכנס לתא הקריסטל והפך לאחד האדם.
- אם ארצה עכשיו אחריות, (50 ש"ח לחודש בפרטי, או כלול במחיר אם אחזור להיות לקוח עסקי) אצטרך להפקיד את הסמסונג במעבדותיהם לבדיקת ציציות לשני ימי עסקים(!!). שילכו לחפש.
- מחיר שבירת ההתחייבות כעסקי – 8% ממחיר החבילה שנשאר בהתחייבות, כלומר כ-850 בחודש הראשון עד 0 בחודש האחרון, ב36 מדרגות.
- כן, יש התחייבות כלקוח עסקי, גם אם יש לך רק מכשיר אחד ולא צבא של 50 עובדים.
נשאר לי לקבל מחירים מפלאפון וסלכלום ולהחליט אם אני נשאר בחורנג' (ומחזיר להם את הטלפון הישן והמצוין) או מוצא משהו יותר טוב לקפוץ עליו.
אשמח להמלצות על תוכנות ראויות להתקנה על אנדרואיד, למשל לניהול משימות ולשימוש נבון בטוויטר.
המלצות שאספתי בעבר בשרשור ב+גוג ומקומות אחרים:
Plan B (ראיתי שלסמסונג יש משהו פנימי דומה, אבל הוא לא יהיה שם אחרי מעבר לציאנוגן מוד…)
waze
pulse
google plus
file manager hd
mobile document viewer (or ThinkFree)
floating image
plasma sound
multi touch paint
sipdroid (VOIP)
ustream
hdr camera
ilapp
vidtrim
teamviewer
android-vnc-viewer
Documents To Go 3.0 Main App
Google Goggles
Barcode Scanner
google docs
TuneIn Radio
Evernote
עוד המלצות?
לבסוף צרה אחרונה שנשאר לי לפתור – הסנכרון מה-N900 לגוגל של הקונטאקטים לא עבד, גם לא דחיפה של כל 800 הקונטאקטים בבת אחת לסמסונג דרך בלוטות' (רק בבודדת). אני מנסה לייצא אותם אחרת, אם יש לכם עצות, אשמח.
עדכון סופי: יצאתי את כולם ל-VCF והאנדרואיד שתה אותם בקלות. גרייט סוקסס!
עמוס בלינק שנתתי לעמוד של FICETO ישנם 3 תיקיות. JVR זה בשביל SGS I וKH3 וKG6 זה בשביל SGS II
מישקה, אני עדיין בתהליך של למידה כל הז'ארגון החדש, ומשתמשים בהמון מושגים פה מאפס שלא קשורים למה שאני מכיר ממערכות הפעלה ולינוקס.
מה זה LAGFIX?
מה למשל עושה הכלי הזה והאם זה טוב ליהודים?
מה זה Dalvik Cache והאם אני רוצה לנקות אותו כל כך הרבה כמו שממליצים?
במה הוא שונה מהקאש הרגיל?
למה תמיד ליד כפתור Wipe Dalvik Cache מציעים לי Wipe Data? זה לא יהרוג לי את הקונפיגורציות של האפליקציות?
במילים יותר פשוטות, איפה יש מורה נבוכים?
אתה לא רוצה לנקות את ה–Dalvik Cache בכלל.
כשאפליקציית Android מותקנת במערכת, המערכת מחשבת מראשת את הדרך לטעון אותה לזכרון כך שהיא לא תדרוך על הספריות של המערכת. התוצר של הטעינה הזו נשמר בספריה שנקראת Dalvik-cache. אם תמחוק אותה, המשמעות היא שהמערכת תייצר אותה מחדש, את כולה, בפעם הבאה שהיא תיטען. אני לא מצליח לחשוב על סיבה טובה למה שתרצה לעשות את זה. זה לא יחסוך לך מקום על הפלאש (כי הספרייה תיוצר מחדש), וזה לא ישפר לך ביצועים (להיפך – הוא יצטרך לחשב את הכל מחדש).
שחר
קראתי קצת, נראה שאכן הדאלוויק הוא ה-VM הג'וואי של האנדרואיד, והקאש שלו הוא תוצר ה-JIT שלו. ההמלצה הגורפת היא ריקון הקאש הזה לפני צריבת ROM חדש, אז אני מניח שזה מסוג פעולת ה"ליתר ביטחון" שמא אני למשל משדרג מגרסא 2.3.3 ל-2.3.6 הבאה עלינו לטובה, ולא רוצה להמר שפורמט הקאש השתנה או משהו והמערכת תעלה מחדש פחות אופטימאלית או תקועה לגמרי.
ועדיין אני צריך להבין מהו הלאגפיקס, למה צריך לאפס את כיול הסוללה, למה אני רוצה דאטה-וייפ, וכולי.
לגבי סטארטאפ אודיטור – אני רואה שמדובר רק לגבי זמן עליה, אבל מה לגבי כל התכניות שנטענות שוב ושוב בזמן הריצה הרגיל? למשל סקייפ לא מוכן למות, גם אם עשיתי בו Log-out, מה שהעדפתי לא לעשות. אני לא יכול להגיד לו לעשות quit, לא להשאר מחובר כל הזמן (ולהראות אותי אונליין), אבל ברגע שאריץ אותו לחזור למצב מקוון ולזכור את הסיסמא? מוזר מאוד.
שחר: מחיקה של DALVIK CACHE מדי פעם כן משפיעה וכן עוזרת על מהירות טעינת האפליקציות בכלליות. הפעולה מתבצעת בעליית המכשיר כך שבאמת יעלה המכשיר טיפה לעט יותר בפעם הראשונה אבל האפליקציות יעבדו יותר מהר לאחר העליה. אבל לא צריך לעשות את זה על בסיס יומי אלא יותר על בסיס דו שבועי או אפילו חודשי. אני לא עושה את זה בכלל. WIPE DATA ימחק את כל האפליקציות מהמכשיר ויאפס אותו לFACTOYRY SETTINGS – לא מומלץ אלא אם כן אתה רוצה להתקין את המכשיר מחדש ולאפס לפני כן את הרום. אם תתקין רום חדש – פעולה זאת תביא אותך למצב "בטולי" של הרום האחרון שהתקנת ולא למצב רום מקורי.
LAG FIX – במכשיר כמו שלי (SAMSUNG GALAXY S I) מערכת הקבצים הדיפולטיבית הינה RFS וזאת מערכת הקבצים דיי עיטית ומעצבנת. אז היה LAG (עיקוב) בעבודה של המכשיר ממש שיכולת להרגיש אותו. במיוחד אם מתחשביל בעובדה שאין במכשיר BUFFER בין מערכת ההפעלה לבין FILE SYSTEM. אז באו חברי חכמים והצליחו להפוך את הFILE SYSTEM לEXT3 או אפילו לEXT4 (אם אני לא טועה) וקראו לזה LAG FIX כי הדבר ממש מזרז את המכשיר (עד פי 2 או אפילו יותר). לא יודע ולא בטוח שלך יש את הבעיה הזאת בSGS II. ד"א CYANOGEN בא ביי דיפולט עם EXT4.
הקרנל ששלחת אותי אליו – TEGRAK – אין לי מושג כי לא ניסיתי אותו. אבל אנשים מדווחים שהקרנל של FICETO הוא הכי טוב עם חיי הסוללה אז אני נשאר איתו.
עירא תבוא לארוחת צהריים אם אתה עדיין בא לרמת החייל 🙂
STARTAP EDITOR יש לו אופציה לגבי כיבויי אפליקציות גם לאחר העליה…
יש גם Skype Killer.
עוד נקודה בקשר ל-Lag Fix – ה-ext3 נוצר כקובץ גדול מעל ה-rfs ולכן לפני כל rom flash אתה צריך להוציא אותו כדי שהקבצים החדשים יותקנו על rfs ואח"כ אתה צריך להחזיר את ה-lagfix.
אגב אני לא מוצא Startup Editro. מצאתי את Startup Auditor (http://bit.ly/pVFM0l).
מישקה – הקרנל המקורי שלי הוא 2.6.35.7-I9100XWKE7-CL215725, זה בטוח לקחת את KH?
עירא – אל תיגע ב–lagfix.
הגלקסי S2 לא עובד עם הזוועה שנקראת RFS, ועל כן התוכנה, במקרה הטוב, לא תעשה כלום.
שחר
אחרי שקראתי את התיאור של עמוס, אני מסכים.
אני רואה שממילא כל יישום פעיל הוא למעשה loopback mount, כלומר יושב על FS נפרד, אז לא ברור לי מה משנה החלפת הFS שמתחת. הדבר היחידי ששמתי לב זה שכנראה ה allocation units של הסיסטם ענקיות, כי אני מעביר אפליקציות ל-SD והוא מדווח לי שאפליקציות של 5 מגה פתאום אוכלות רק 700K, או 10M מצטמצם ל-5M. מאוד מאוד מוזר. חשבתי שהוא מנקה איזה קאש או דוחס מחדש, אבל אם אני מחזיר לתוך הטלפון זה שוב גדל, מוציא החוצה וזה שוב קטן. מאוד מוזר.
בינתיים גיליתי שלסטאק אקסצ'יינג' יש מחלקת אנדרואיד. קבל, עמוס: http://android.stackexchange.com/questions/476/what-can-i-do-to-increase-battery-life-on-my-android-phone
התקנתי את הקרנל מ-SuperCore_1.7.tar, נראה מה זה עוזר.
אגב – אחרי שאמרתי ל-Startup Auditor להפסיק הרבה תוכנות אני עדיין רואה אותן רצות ומתחילות מחדש אחרי שאני הורג אותן עם Android Booster. (זה אחרי שהטלפון עשה כמה reboot). האם אני מפספס משהו?
עירא מה אני אגיד לך… עם כל המתנגדים ועם כל ההתנגדויות… IPHONE פשוט יותר טוב. נקודה.
מה שכתוב במאמר שהצגת כאן לגבי שמירת חיי סוללה, זה בעצם – תכבה את הפלאפון שלך כי גם ככה אסור לך להשתמש בו כי זה אוכל סוללה…
האייפון שלי (3GS אשר כבר התבעתי אותו באסלה כבר פעם אחת וייבשו לי אותו במעבד) עם שימוש מתון בDATA מחזיק יותר מ18 שעות ונשאר לו כ20% סוללה אחרי זה. הSGS שלי אתמול הלך מ70% ל20% אחרי שעתיים של מוסיקה דרך BLUETOOTH בזמן שהחלקתי על הרולר…
מישקה – בקשר לחיי סוללה אתה כנראה צודק. אני לא עוקב באדיקות אחרי חיי הסוללה של ה-iPhone4 של אשתי אבל אני לא זוכר שהיו לה בעיות סוללה כמו שיש לי עם ה-SGS2.
מצד שני – האייפון יותר "מרובע" מבחינת מה שאפשר לעשות איתו.
אנקדוטה קטנה – אחרי שאשתי איבדה את כל המוסיקה החוקית על ה-iPod שלה בהיתרסקות מחשב חלונות עם ה-iTunes היא היתה בפניקה כשאחרי שנה היא היתה צריכה לחבר את האייפון למחשב חלונות אחר מפחד שהוא גם ימחק לה את המוסיקה שיש לה עליו (אני לא זוכר את הפרטים).
ואגב – היא עדיין מקנאת במסך של ה-SGS2….
עמוס – תספר לאישתך על תוכנה בשם MediaMonkey 🙂