מי עוד לא מכיר את גוגל קלנדר?

למי שעוד לא מכיר את גוגל קאלנדר, הגע הזמן. אפילו אם אתם לא אוהבים את ג'ימייל, מדובר בשרות מקוון מצוין לסינכרון יומנים, ניתן לקבל חינם התראות בSMS, לחלוק יומן בצורה אטומה או שקופה עם החברים כדי לתאם פגישות, לזמן לארועים גם אנשים שאין להם חשבון גוגלאי, וקל מאוד להוסיף יומנים ציבוריים, כמו זמני יציאת סרטים חדשים לקולנוע, DVD חדשים באמאזון, לוח ההופעות של זמרים וקנדידאטים לנשיאות ארה"ב.

בארץ יותר יעניינו אתכם אולי לוח החגים היהודיים, בנוסף לוח אירועים ופסטיבלים ישראליים (יש טיפה כפילות בחגים אבל לא נורא) ובינלאומיים כמו מצעדי גאווה שונים וימי אקטיביזם (הציצו ביוני למשל) וכמובן איך אפשר ללא חגי פיראטים וחגים דיסקורדיאניים?

14 תגובות בנושא “מי עוד לא מכיר את גוגל קלנדר?”

    1. כל אחד יכול לייצר לוח אירועים ציבורי ואתה פשוט מחפש ומוצא מה שבא.

      הי, הצצתי גם לאתר שלך. אתה עוסק גם בדיגיטציה של סרטי 8מ"מ וסופר8, או שיש לך מישהו להמליץ לי?

  1. אני חייב להודות שהתחלתי להשתמש בזה רק לאחרונה, ואני נהנה מכל רגע. אין ספק שזה שירות אדיר שרק מוסיף.
    הבעיה היחידה היא, שיש אנשים מסוימים, שאת שמם אני לא אזכיר, שמעדכנים כל מיני אירועים בשעות מוזרות כמו 6 בבוקר, ואז נשלח SMS מיידי כדי לספר על השינוי.. לאנשים שישנים עם הנייד לידם, כשהוא אינו במצב שקט או סגור, זה עלול להפריע. מצד שני, אני גם ככה לא ממש ישן בשעות האלה בתקופה האחרונה, אז למי אכפת..?

  2. נשמע נוח מאוד, אבל גוגל היא בערך החברה האחרונה שארצה לתת לה גישה ליומן שלי. מספיק אני מתבאס כשאני צריך לשלוח מייל לאנשים עם ג'ימייל.

    אגב, הדבר הגדול הבא הוא לשתף את התיק הרפואי שלכם עם גוגל:

    http://arstechnica.com/news.ars/post/20080221-concerns-loom-as-google-begins-testing-health-records-system.html

    נפלא לא?

    1. אורן, העולם של האימייל איננו מאובטח ממילא. SMTP אינו מוצפן ויש כ"כ הרבה דרכים להציק להפעיל עליך פישינג, אז זה לא משנה באיזה שירות משתמשים. אם אתה רוצה פרטיות, המנעות מג'מיל איננה הפתרון, נסה PGP במקום. או עדיף GnuPG. כנ"ל לגבי פגישות. יש דברים כמו כרטיסי אשראי וסיסמאות שלעולם לא יעברו באימייל, ולא משנה מי הספק.

      ענין של תיקים רפואיים זו אכן הפחדה יותר רצינית, אבל מי אמר שהתיק שלך היום יותר בטוח כשהוא אצל קופת חולים על המחשב (או עד לפני מעט זמן בדפדפות קרטון).

      אישית אין לי שום דבר מביך או מסכן בתיק הרפואי האישי. אם סוג הדם שלי, האלרגיות, התרופות הקבועות, ההיסטוריה הרפואית שלי או ציון רצוני להיות תורם איברים מצוינים בצורה סטנדרטית ונגישה עולמית אני אהיה רגוע יותר שזה עלול יום אחד להציל את חיי או חיי מישהו אחר. אני לא יודע מה הבעיה הגדולה אם זה אצל גוגל, כל עוד זה גיבוי ולא תחליף למסד הנתונים של קופ"ח.

  3. לא ממש מטריד אותי שהמיילים שלי לא מוצפנים, כי אני לא שולח שם שום דבר שייסכן אותי. כן מטריד אותי שחברה עם רקורד (בנושאי פרטיות) כמו גוגל תחזיק את אותם מיילים, את התיק הרפואי שלי, את היומן שלי, את המיקום העכשווי של האוטו שלי וכן הלאה. כנראה שאני קצת מוזר.

    אימייל מוצפן הוא לא אופציה, כי צריך שהמקבל יהיה מסוגל לפתוח אותו, ואצל הרוב המוחלט של הנמענים שלי זה לא מעשי.

    קופ"ח מחוייבת לחוקי מדינת ישראל. גוגל לא ממש. אני יכול לחשוב על יותר מבעל אינטרסים אחד שהיה שמח להניח את ידו על התיק הרפואי שלך, גם אם כרגע אין בו משהו מאוד מעניין.

    1. המממ… קופת חולים מחוייבת לחוקי מדינת ישראל.. אתה מתכוון כמו למשל לחברות הסלולריות שמחוייבות לחוקי מדינת ישראל ועדיין נותנים לכל מיני מפרסמים "לקצור" את מספר הטלפון שלך ללא רשותך..?
      אני סומך על קופות חולים בדיוק כמו שאני סומך על גוגל, יקירי. אי אפשר להאשים את גוגל ברצון שלה למקסם רווחים ע"י שליטה במידע. זה מה שהיא עושה, והיא עושה את זה טוב למדי. לפחות הרבה יותר טוב מספקי שירות שמתיימרים להיות דומים לה. אני מבין את החרדה מ"האח הגדול", אבל די כבר לפראנויה ותיאוריות הקונספירציה למיניהן. אם מישהו ירצה מידע עליך, הוא לא זקוק לגוגל. הוא יכול לגשת למשרד הפנים, לקופות חולים, לספק האינטרנט שלך, לבלוג שלך, וכו'. תמיד תהיה דרך "לדוג" מידע. עשו את זה לפני גוגל ויעשו את זה אחריה. העולם מתקדם. אולי כדאי שבמקום להתבכיין כל הזמן כמה זה רע, מישהו אשכרה ירים את הכפפה ויעשה עם זה משהו.
      במקרה הכי גרוע – גוגל יקנו גם אותו.. 🙂

    2. ומה יעשה למי שתחת משמרתו ידלוף מידע של קפוט חולים החוצה? כלום. אני בטוח שאפילו לא יהיה משפט. כמו שמרשם התושבים של משרד הפנים מופיע כל פעם באינטרנט ימים בודדים אחרי שהונפק ואף אחד לא מתרגש מזה והעיתונים לא כותבים מלה.

      בגוגל לעומת זאת, המידע הוא מלך, ומה שעושים בו יקבע את ערך המניות ואת האינטראקציה עם המשתמשים. ביום שיתגלה שיש בריחת מידע אישי לאיפשהוא, הם יסבלו ממכה כל כך גדולה של הכנסות, שאין מצב שהם יסתכנו לעשות דבר כזה, או בוא נגיד שלפחות על פני השטח יש להם הרבה פחות אינטרס לירות לעצמם בענף שמאכיל אותם – מאשר קופת חולים.

  4. אני משתמש קבוע של ג'מייל גוגל קלנדר, גוגל דוקס, גוגל רידר, גוגל נוטיפיר, גוגל תוק, ואפילו פיקאסה.

    אני מאד אוהב את השירותים של גוגל ומשתמש בהרבה מהם.

    אפילו האיימלים של הדומינים שלי מאוחסנים שם עם גוגל אפסס.

  5. Calendar schmalendar – I'm still looking for a convenient way (preferably based on Ubuntu packages) to synchronize Nokia 6280, Palm Tungsten E and Google Calendar to each other. Getting it right might be the final straw that will allow me to push my wife to the Light Side (Ubuntu) she already uses Firefox since 1.x because of the tabs, and OpenOffice 2.x because we didn't find a cracked copy of MS Office (and Thunderbird before we moved to GMail). Her main excuse against Linux now is the Palm Desktop.

    That's why I'm looking for something that will make her feel like she's using the Palm Desktop (edit calendar on desktop, synch it with Palm).

    My current hope lays with Ubuntu 8.04 and the new Evolution (2.22?) which is supposed to introduce two-way synch with Google Calendar.

    BTW – It's interesting that you write about it now – just this week I learned that Google released a free tool to synch Exchange with Google Calendar. Until that tool came around I used to forward meeting notices from work to my GMail – its new interface automatically identifies meeting notices in e-mails and adds them to GCalendar, which then pops up on my Linux desktop properly.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *