שר הפנים שתקע אותי… "בהתנדבות"

למשרד הפנים הייתה בעיה. לתעודות זהות אין תוקף פקיעה. יש ביננו אנשים שעברו את גילאי השישים ומסתובבים עוד עם הפנקס המסמורטט מגיל 18. איך לאלץ אנשים לשדרג לתעודה החדשה יותר או לבוא בהמוניהם להכנס בשמחה ועזוז למאגר הביומטרי "בהתנדבות"?

חוק המאגר הביומטרי, בחלק שנכנס לתוקף אחרי שנתיים או ארבע של פיילוט, התייחס לזה בעמעום, קנסות על מי שלא יעבור. אבל עם ישראל לא מפחד מקנסות כי האכיפה בארץ לא רצינית ודי סלקטיבית. הרבה יותר כואב למנוע מאנשים כסף, וכך מתכנן אלי ישי לעשוק את זה: למנוע מעם ישראל ביטוח לאומי ואת זכות ההצבעה (נראה אותו!!) מאזרחים שלא יבואו לשדרג את תעודת הזהות כל 10 שנים. במילים אחרות, הפחדה של השכבות המוחלשות. כן, קראתם נכון, מניעת זכויות בסיס במדינה דמוקרטית כדי להכריח אנשים להכנס למאגר הביומטרי. בכך, רבותי, יתווסף עוד נדבך חסר בתהליך הפיכת ישראל לחברת מעקב.

צפו פוסט אצל קלינגר בקרוב, אני מנחש 🙂

15 תגובות בנושא “שר הפנים שתקע אותי… "בהתנדבות"”

  1. עירא,

    איך זה שאתה יכול להגיב לתגובה ספציפית, אבל אני לא?

    לגבי השאלה שלך את עמוס, מדינת ישראל לא מאפשרת למי שלא נמצא בתוך גבולה ביום הבחירות להצביע, אלא אם הוא דיפלומט או ימאי. לגבי ביטוח לאומי – רק תושבי המדינה זכאים להנות מהביטוח. מרגע שעמוס בחר לעזוב את הארץ, אפקטיבית, הוא ויתר על שתי זכויות אלו גם בלי שוויתר על אזרחותו.

    שחר

  2. גיא, דרך אחת היא להתפקד. לכל מפלגה שהיא שיש בה בחירות מקדימות. כל עוד לא נעשה את זה – המפלגות ימשיכו להתנהל על ידי קבלני קולות , טייקונים ובנקים (שמספקים כסף כדי להעסיק קבלני קולות).

    אפשרות אחרת היא להתפקד לתנועה הירוקה או למפלגה הישירה או להצטרף לאנשים אחרים שמקימים מפלגה אחרת (כל עוד ברור לכם מדוע המפלגה הזאת תתנהל בצורה אחרת משאר המפלגות – ברור מבחינת המבנה של המפלגה, לא התוכן שהיא מציעה).

  3. שחר, הבעיה היא לא על אלה שעזבו את הארץ. בזה אתה אכן צודק. זה לגרום לאוכלוסיות שלמות שלא מחדשים לקבל ביטוח לאומי כמו פנסיה שמגיע להם רק בגלל שהם לא חידשו ת.ז. או במילים אחרות, תנו תמונה ביומטרית חדשה כל 10 שנים.

  4. צפריר,
    התייחסתי לנקודה זו ברשומה שלי. ואני מצטט –

    "הפן השלישי הינו שאנו עלולים להגיע במהירות לעולם ללא סודות. עולם בו כל אדם יכול לקבל כמות מידע עצומה על כל אדם אחר… ויכול גם להפיץ עליו שקרים גסים במהירות ההקלדה. ומצד שני, האם איום זה שונה באמת מהקיים כיום? הרי גם היום יכולה אשה לעלות לתקשורת ולטעון שפלוני אלמוני חפן את ישבנה. עידן הסמארטפונים יספק לה את הכלים הנחוצים כדי להוכיח את טענתה."

    אני מסכים שיש כאן עדיין בעיה, בעיקר ברמה בה 'אין דין ואין דיין'. כלומר, בגוף תקשורתי יש עורך שמחליט אם המתלוננת אמינה מספיק בעיניו כדי להעלותה לשידור ולהסתכן בתביעת דיבה. ברשת החברתית, מהרגע שהסיפור מתחיל לרוץ קשה למצוא דרך לעצור אותו. מה תעשה – תתבע את 5,000+ האנשים שמפיצים אותו הלאה מתוך כוונה טובה? (נדמה לי שזה אפשרי תיאורטית במסגרת החוק, אבל מאד לא פרקטי)

    התשובה היא שיהיה צורך לתבוע את מקור התלונה עצמה. וכאן אנחנו חוזרים לעובדה שעדיין יש מנגנון הרתעה. אני לא אומר שהמערכת נטולת פגמים ופרצות, כי היא רחוקה מלהיות כזו, אבל כך גם כל המערכות החוקיות. ככה זה לחיות בעולם לא מושלם.

    יום טוב,

    רועי.

    נ.ב.
    אתה לא חייב לצלם אותי ברחוב. אתה יכול לבוא למשרד שלי.

  5. בס"ד

    עירא שלום ,

    האם תוכל יותר לשפוך אור על עניין הקנסות…,

    היכן זה רמוז בעמימות, כמה קנס לדעתך , על עניין האכיפה וכו'..

    תודה.

  6. בס"ד גם לך אפי.

    אם אני זוכר נכון, החוק שמתייחס לתעודת הזהות שם קנס של 5000 ש"ח למי שלא מוציא תעודת זהות (לא יודע אם זה חד פעמי או 5000 ש"ח ליום או מה לעזאזל), והיו רמיזות בדיונים על החוק שמשהו דומה יעשו עם המעבר לתעודה הביומטרית. אני לא חושב שזה נכנס בנוסח הסופי של החוק (הרגע התעוררתי) אבל יצטרכו לחשוב איך בדיוק מפעילים את זה עם תום הפיילוט, כשירצו שכל עם ישראל ואישתו יכנסו למאגר. יצטרכו להפעיל איזה סנקציות כי הנתונים הביומטריים חייבים להדגם כל 5-7 שנים כדי להשאר איכותיים, ואילו על התעודות שהיום בשוק אין תאריך תפוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *