תהיה פה דמוקרטיה, בעזרת הshell!

אחרי שמשכתי לפחות 8 קולות טריים לתנועה הירוקה אתמול והלילה, קשה היה לי להרדם. הכי הצחיקה אותי התשובה של ליאור קיסוס מלינובייט (דרופאל ישראל), שהיה המגויס הכי קל. אחרי שראה שהמצע מכריז על שמירת תאימות לתקני XML והW3C, ושאתר המפלגה בנוי בדרופאל, התחיל לרדת לו ריר על הסנטר (או ששוב הקיא עליו תינוק, אני לא בטוח). הסברתי לו שאני עוזר להם לכתוב הצעות חוק, והוא שאל אם גם זה יבנה על דרופל האתר של המפלגה, ועל כך עניתי…

אתה חושב בקטן…
תי"מ רוצה להשקיף לחלוטין את מנגנוני השלטון, ליישם באמת ועד הסוף חוק חופש מידע, ולהקים מנגנון דמוקרטיה שיתופית כמו בספרים. אנחנו נעזור להם להקים את כל התשתית הטכנית לזה על תוכנה חופשית.

דמיין עתיד שבו אזרחים בונים הצעות חוק בוויקי, מצביעים על הנוסח ומקדמים נושאים כמו שאני ואתה מקדמים באגים בבאגזילה של פיירפוקס, ניגשים לנתוני הנוכחות וההצבעות של כל חבר כנסת לפי חתכים חכמים ורואים מה הוא באמת עושה עם המשכורת שאנחנו משלמים לו.

עכשיו דמיין שמנגנוני נממשלה חייבים לעבוד בשקיפות מלאה לא רק האחד עם השני (מה שאין אפילו היום) אלא גם בשקיפות מול האזרח. אנחנו מגלים בדיוק איפה מתבזבזים תקציבים, אנחנו עוזרים להם לייעל תהליכים ולהוזיל תחזוקה.

ועכשיו תפסיק לדמיין ותחשוב מתי יש לך זמן לעבור על טיוטות הצעות החוק שאני כותב לצורך זה ולעזור לי עם משוב ורעיונות 🙂

מי מצטרף? שלחו לי לseefood בג'מיל מכתב, ועזרו לנו להתחיל להזיז עניינים. תור הזהב של הקהל להשפיע, חירות התוכנה וחירות האדם מתחברים כאן יותר מתמיד. מערכות שירות של הממשלה לאזרח ושל פיקוח האזרח על תפקוד השלטון מיושמות בתוכנה ותקנים חופשיים, זה לא חלום, אנשים. גם אם לא תשימו היום ה' בקלפי (שימו! בטח ששימו!) אני קורא לכם לבוא ולהעלות רעיונות שיהפכו לחוקים ולממשל הוגן ואינטראקטיבי אמיתי, שמשרת את העם ולא מנסה לשלוט בו ולבלוש אחריו. אני קורא לכם גם לעזור לבנות את התשתיות האלו, כי זה המקום לכל מובטלי ההייטק להשפיע בשביל עצמם, ואני מקווה שיתפוס פה פיילוט ראוי ותפתח מערכת שתעזור לבעיות הממשל ותיצור מקומות עבודה כאחד. אין השקעה טובה מזו לכספי המיסים שלנו כרגע – חינוך וממשל הוגן, והשאר יגיע מתוך זה ככדור שלג, אני מקווה.

26 תגובות בנושא “תהיה פה דמוקרטיה, בעזרת הshell!”

  1. עירא: כבר היתה לנו מפלגת הוויקי. שם נהיה ברור שיש דברים שוויקי לא עוזר להם. הוא עוזר לתיקונים והערות. הוא לא עוזר לבניית קונצנזוס.

    בעניין הצעות חוק, מה דעתך על תהליך היצירה של GPLv3? יש לציין ששם מדובר על מסמך קצר יחסית (קצר מחוק טיפוסי, להערכתי).

    יש כבר הרבה שקיפות כיום. אני מעדיף לתת לאנשי הממשל גם קצת לעשות ולא רק לדווח. בתור התחלה, http://knesset.gov.il/mk/heb/mkindex_current.asp
    ׁש שם כבר לא מעט מהשקיפות שאתה מבקש. ואם נתון מסויים חסר, מן הסתם אפשר להוסיפו (לדוגמה: נוכחות חברי כנסת ביוני המליאה. וחשוב מכך: בדיוני הוועדות).
    לגבי התקציב: מאתר אגף התקציבים אתה יכול להגיע ל:
    http://religinfoserv.gov.il/magic94scripts/mgrqispi94.dll?APPNAME=budget&PRGNAME=takzivreq

    (ואם אתה חושב שהולכים לממש את זה מחדש בדרופל, אתה ממש חי באשליות)

    1. אוי צפריר, תן לי קצת יותר קרדיט. ברור לך שפישטתי את זה עם המון חיוך. ברור שאנחנו מדברים על תשתית הרבה יותר מאסיבית ופתרונות ניהול ידע ואינדקסים סמנטיים מתוחכמים, החזון שלי לזה לא ניתן למימוש במערכת לגו… הלינק ששלחת לי, לעומת זאת, כתוב במאג'יק(!!), ולא נותן את המידע בפורמט יעיל. יש מהצבעות לינקים למצביעים אבל לא חזרה. אני רוצה מסד נתונים פתוח שיניח לי לראות מי הצביע איך ועל איזה נוסח של החוק, ואם אתר הכנסת לא יתן, אני אוכל להתחבר בAPI מוגדר ולשלוף את המידע המגיע לי כאזרח. אני רוצה ענן אפליקציות חיפוש שיריצו גיקים כמונו כדי לעזור לאנשים להגיע למידע המענין, והיסטורית ההצבעות והנוכחות של ח"כים זה רק הדוגמא הכי בסיסית.

      האתר הזה לא שקוף, התוכן בו דל ולא יעיל, ןחוק חופש המידע והממשל הזמין הם בדיחה עלובה לעומת כמה מההמלצות מלאות החזון שהוגשו לכנסת עוד בנובמבר 1996. המטרה שלי היא להביא את הממשל הישראלי לאותה נקודה, פלוס כל העידכונים שחלו מאז. בארה"ב זה כבר קורה ב4-5 מדינות (בין השאר בעזרת מערכות יעודיות של גוגל, כך שאפילו לא חייבים להמציא גלגל, אבל אני עדיין מעדיף שזו תהיה תוכנה פתוחה שתכתב ע"י ישראלים בשביל ישראלים.

      כשתעבור לך הציניות ובמקום לגלוגים תסכים לתת ביקורת בונה או אפילו לתרום רעיונות, אני אשמח לקבל ממך הודעה בתיבת הדואל. אני הייתי 16 שנה ציני לגבי זה שמשהו יזוז בכנסת, אבל עם הירוקה-מימד אני מרגיש כיוון שיכול בהחלט לעבוד ולעשות שינוי. אני לא סתם התפסכתי פתאום להריץ כאן אג'נדות פוליטיות. יש סכנה אמיתית לחופש הפרט, הפרטיות וחופש הביטוי במדינה. יוזמות של ש"ס ושטרית מסוכנות לנו מאוד, ואני לא רוצה אפילו לנחש מה ליברמן עלול לשלוף מהכובע…

      אם אתה רוצה להקדים איתנו תרופה למכה, צור איתי קשר במיל ואפרט לך מה אני צריך כדי להזיז את זה קדימה. אולי אפילו עכשיו ממש, לגרום לזה שחוק המאגר הביומטרי יהיה קו אדום שימנע הרכבת קואליציה בלי ביטולו.

      זהו, סוף הנאום. אם תרצה, שלח לי מילה במייל. אחרת אני יכול לארגן לך כורסת קטיפה ארגמנית ביציע, אתה תהיה סטאטלר, ונצמיד לך וולדורף, ואתם תזרקו לנו מלמעלה בדיחת סיום בסוף כל הצעת חוק שנגיש 🙂

  2. אחח, האשליות, האשליות..
    עירא, צר לי, אבל גם אם מחר יקרה נס ותי"מ תקבל 20 מנדטים, המצע הטכנולוגי הזה לא יתקיים, ואת זה אני אומר לך מתוך הכרותי עם המערכות השונות בממשלה. להטמיע NAGIOS לניטור שרתים זה כלום, להכניס מערכת WIKI שתשמש מספר משרדים.. זה כמעט בלתי אפשר, ותסמוך על הפקידות במשרדים השונים שתמוסס כל דבר, ואת זה אני אומר לך מהיכרות ומנסיון.
    שלא תבין אותי לא נכון, המצע הטכנולוגי של תי"מ הוא טוב, אבל המצע המדיני.. זה בדיחה. אם אני מסתכל באתר של מרצ, חד"ש, מפלגת העבודה, אני רואה שהם מוכנים לחלק את עיר הבירה שלי. אם אני אסתכל אצל הליכוד או המפלגות הדתיות, זה יהרג ובל יעבור. אצל ליברמן יש תוכנית של חילופי שטחים שבג"צ יצחק ממנה (במיוחד אחרי שהערבים יבינו שאין יותר ביטוח לאומי ושאר הטבות שערביי ישראל נהנים מהם, את זה בשמאל לא ממש מספרים לערבים), ומה אצל תי"מ? אני אצטט: "יש לכבד את בני כל הדתות החיים בירושלים ולאפשר להם חופש פולחן במקומות הקדושים להם, ויש להגן על הפלורליזם המייחד את העיר ולהבטיח שוויון לכל תושביה."
    שזה אומר מה? לא תתן את מזרח ירושלים לפלסטינים ובעצם תחלק פיזית את ירושלים ל-2? הפלסטינים לא יהיו מוכנים אפילו להיפגש. כן תיתן? אז המפלגה תהיה דומה למר"צ ולשאר המפלגות פלוס מינוס עוד כמה דברים במצע שמפלגות שמאל אחרות בהחלט יכולים להוסיף למצע ולדרכן. אין במצע של תי"מ איזה דיל-ברייקר שמפלגות שמאל לא יאמצו.

    אבל אותי מעניין משהו אחר: אם ביבייהו עולה לשלטון. תי"מ מצטרפת? ואם כן, מה התיק שהם היו רוצים בתמורה להצטרפותם? ואיך הם ישפיעו? הרי כבר היו מספיק מפלגות שנתנו מותק של מצע אבל בסוף הקדנציה של הממשלה, המפלגה התאיידה. זוכר את שינוי? צומת? הדרך השלישית?

  3. לא חשבתי שזה יקרה (לפחות לא בענייני פוליטיקה), אבל אני מסכים עם חץ.
    יבאס אותי אם הירוקה-מימד לא תעבור, ושני מנדטים של אנשים שפויים ילכו לזבל. אבל הרבה יותר מפחיד אותי שהיא תעבור.
    כי אם היא תעבור, היא תצליח – במקרה הטוב – להעביר שתיים או שלוש הצעות חוק משמעותיות. זה קצה גבול היכולת של מפלגה קטנה, וגם זה הרבה.
    מכיוון שהרבה – לא רק אתה – מצפים מהם להפוך סדרי עולם, נשמע מהר מאוד על 'מאוכזבי תי"מ'. מה יקרה כשתי"מ יאלצו להתפשר על חוק זכויות יוצרים, כדי לקדם חקיקה חברתית? אני מקווה שאתה לא מאלה, אבל המקהלה תגיד 'הם בוגדים בעקרונות! זה כתוב במצע!'. כדי להשפיע על אתר הכנסת, למשל, מישהו מתי"מ צריך להיות יו"ר הכנסת. יש סיכוי טוב שזה יקרה, אם הם יקבלו היום 30 מנדטים.

    ואז כל מי שנורא התלהב מתי"מ (ואני חושב שזו התלהבות מאוד חיובית, גם אם אני לא שותף לה) יצטרף אל 'המאוכזבים', שרואים בפוליטיקה את מקור כל הרע.

    מה לעשות, פוליטיקה זה עניין מורכב וגדול, וקשה להזיז שם דברים. אם תי"מ יכנסו, ויצליחו להעביר הצעת חוק משמעותית אחת שקרובה לליבך – ולא משנה אם בנושאי איכות סביבה, חינוך או טכנולוגיה – אתה יכול להיות מרוצה מהמפלגה שלך. אל תפתח ציפיות.

    1. @דרומי כרגע מסתמן שהלכו שני מנדטים, ואני ממוטט מזה מהמון סיבות, ובכל זאת אני מוצא סיבות ספורות לאופטימיות, ועל זה פוסט בשעתיים הקרובות.

      לגבי פשרות – אתה חושב שאני לא ריאליסט? ברור שיהיו פשרות! אתה חושב שהבחירה שלי בהם היתה חסרת פשרות? זה רק בגלל שהיה לי אינטרס מצוין להכניס אותם לכנסת. לא אמרתי מילה אילו צפרדעים אני בולע בדרך, וגם על זה פוסט היום או מחר. יש רשימת צפרדעים כזו בכל מפלגה, ואני בחרתי לבלוע את צפרדעי הירוקה-מימד (והסיבות יפורטו).

  4. אז קודם כל עירא אתה אחראי לשליש מה"גיוס" שלי השליש השני הגיע מהשותף שלי זהר והשלישי בכלל בכלל תמיכתו הפומבית של אהוד בנאי.
    אני חושב שעירא נגע כאן בעצב הרגיש ובעיקר הבעיה אצל כולנו
    הציניות…
    אנו מצולקים ועייפים ונתקלנו לאורך השנים בכל כך הרבה שרלטנות ורמאות שמאסנו בכל זה.
    אבל בשביל להיסחף מאחורי רעיון, צריך להשיל את הציניות ולהצטרף לחגיגה.
    במקרה הסביר כפי שדרומי הזכיר יעברו מספר חוקים ראויים ועוד שני ח"כים שפויים יאזנו את הקרקס.
    אבל אנחנו צריכים "עיראים" שידחפו ויתדלקו את המהפכה ואני אנסה לעזור איפה שאני יכול.
    לא מאמין בתוכניות ענקיות, ממשל זה כו מערכת הפעלה – זה עובד הכי טוב כשזה מורכה מאלפי יחדיות קטנות שמתאספות יחד למשהוא גדול יותר.

    1. @דרופאליסט אידאליסט (הייתי פונה בשימך ולו רק כי האוואטר חשף אותך, אבל אתאפק 🙂

      אני שמח שהלהבתי
      אני עצוב שלא עברנו
      אני לא חושב לרגע אחד שהחוקים שחשוב לי להעביר והתחלתי לעבוד על הטיוטא שלהם, לא יוכלו עדיין לעניין את מרצ, חד"ש, הרבה מאנשי העבודה, מיקי איתן, חיים רמון, ועוד כמה (אני צריך לעבור על השמות החדשים שנכנסו)

      עוד על זה, שוב (אני חוזר על עצמי?) בפוסט המשך היום.

  5. טוב, עכשיו 23:12, לפי כל הדגמים, התנועה הירוקה-מימד או כל דבר ירוק לא קיבל אפילו מנדט אחד, במילים אחרות: לקפל הפקלאות, הפנטזיה נגמרה, ועכשיו נראה מי ירכיב/תרכיב ממשלה.

    1. @חץ ברגע של שמחה לאיד? סוף העולם ולא סיפרו לי?

      אכן מפח נפש והרגשה קשה על הקול שאבד, אבל לא על עתיד שאבד, בינתיים. פוסט מיד.

      (אני עונה בפתילים בממשק הניהול, בהמשך היום, כשיתפנה הראש מכתיבה, אדאג שהתבנית גם תציג את זה נכון, עמכם הסליחה כרגע)

  6. עירא, יש גם אפשרות שהשקיפות תרד. כשכתב ynet כיתת את רגליו למזכירות הממשלה ושאל מי השרים שהצביעו בעד בניית בית ראש הממשלה בעלות שלפי ההערכות תגיע למיליארד ש"ח, סירבו לחשוף את המידע. וזה לא חריג. קח לדוגמה את הקריאה לאסור להפריע לתפקודו של ראש ממשלה מכהן ע"י זוטות כמו חקירות פליליות.
    אז תעשו את מה שאתה מציע, אבל במדינה נאורה, לא כאן.

    1. @שושי דווקא כאן. במדינה נאורה כבר יש את זה.

      לא חוכמה להלחם על חוקים שעוברים בקלות, לא חוכמה לרוץ להבחר על מצע עם דעות מוקצנות וסיסמאות קצרות (ועל זה הפוסט הראשון שיתפרסם הבוקר).

  7. ואפשר להתחיל בקטן.

    למשל לחייב לפרסם את החלטות הממשלה ברשומות (תוך 24 שעות, מלבד עיניינים ביטחוניים), כולל מי הצביע ואיך.

    וכו וכו. כל שינוי מבני קטן תורם.
    ככל שלאזרחים יהיה יותר מידע כך יטב.

  8. 24 שעות זה המון זמן 🙂
    מה רע בפרוטוכול מקוון?
    גם כך חלק מישיבות הוועדות משודרות (חושבני) בערוץ 99 או מה שזה לא יהיה (אין לי טלוויזיה קולטת)

  9. ניחוש: אנחנו (ישראל) לא ראשונים.
    שאלה: ממי בעולם אנחנו יכולים להעתיק ועם מי בעולם אנחנו יכולים להתיעץ לגבי דחיפת שינוי תהליכי מימשל?

    אני לא מדבר על השינויים הגדולים – שינוי שיטת ממשל, החלפת העם (שנוי שרוב חברי טוענים שנדרש), החלפת עמי האזור (שנוי שרוב מי שאינו בקבוצה הקודמת תומך בו) וכו'. אני מדבר על היוזמות הקטנות יחסית של שקיפות ודמוקרטיה ישירה – שיתוף האזרחים בתהליכי ביקורת וחקיקה.

  10. לגבי פרוטוקולים: אני לא בטוח ש transcribing מתבצע בקצב סביר (או בכלל).

    ישנן חברות שמבצעות זאת כמעט בזמן אמת לשידורי חדשות וכו. אבל התוצר הטקסטואלי (בצדק) הוא propriety.

  11. @שי
    שקיפות וזרימת מידע: קיים חלקית, ואני חוקר את זה על אש קטנה. אני חושב שהמהלכים הבאים של אובמה בנושא יצרו תקנים ושיטות דה-פאקטו, אז יכול להיות שיהיה מאוד שווה לחכות טיפה ולראות.

    שינוי שיטת ממשל: אולי כבר בחודשים הקרובים. הבחירות האלו מוכיחות שאין ברירה.

    החלפת עם: קוראים לזה "אזרחות קנדית".

    החלפת עמי האיזור: קוראים לזה "אזרחות איי קריסטמס". קח בחשבון שזה מעלה את הסיכוי לסרטן ל100% (בעונת ההתרבות השנתית).

    דמוקרטיה שתפנית/שיתופית/השתתפותית/ישירה: קיים לא רשמית, חקיקה תוכל לממן ולבסס את זה עם תשתיות ובצורה יפה (אבל בדרך אולי להטביע קולות במנגנון הענק שיווצר) אז אני חושב גם כן להתחיל מקטן, רעיונות עלו לי כבר בשיחות, יפורטו בבלוג בהמשך.

    תמלול אוטומטי: עדיפות עליונה לפתרון פתוח, או שהתוכנה סגורה אבל הטקסט פתוח (חייב להיות פתוח לאינדוקס!), וכיון שזה עברית, התוכנה תהיה בסיכוי סביר תוצרת הארץ, והייתי מוכן שהמדינה תשים את כספי המיסים שלי על קנית הפתרון הסגור כולל העלות של פתיחת הקוד שלו. פעם אחת קונים מוורינט או ספק אחר כלי תמלול, משלמים מספיק כדי שיהיה פתוח, ואז ממשיכים גם לשלם על תחזוקה. היצרן לא מפסיד, הציבור מרוויח שקיפות וכלי תוכנה חשוב, ידע וכולי.

  12. צריך אולי תהליך boot-strap
    אלו כלים (בווב כמובן) יש כדי לארגן קבוצת grass-roots של אנשים שרוצים לדחוף אג'נדה מסויימת?

  13. קראתי באתר שבי"ל שבברזיל כל אחד יכול לראות את פירוט החיובים בכרטיסי האשראי של השרים.
    לפני שנה קראתי פרוטוקולים של ועדות הכנסת. לקח 10 ימים להעלות אותם.

  14. רעיונות ספציפיים:

    * לנסות לשנות את חוק זכויות היוצרים כך שעל יצירות רשמיות שהן רכוש המדינה ופורסמו ברבים ע"י המדינה לא תכול הגנת זכויות יוצרים (בשלב ראשון רק ליצירות מ 2010 והלאה, בשלב ב' אחורנית (יש שם סוגיות עדינות וכנראה לא הכל יהיה ניתן לשחרר עקב חוזים מסחריים של המדינה – לכן בשלבים)). יש תקדימים ממדינות שונות (למשל ארה"ב).

    * אתר החקיקה של הכנסת מכיל את טיוטות החוק ב WORD ו PDF. לבנות מנגנון אוטומטי ששואב משם את התוכן, שם אותו באתר פתוח (על כל המשתמע) ומאפשר חיפוש, RSS ותגובות והצעות האזרחים (וביום שינסו לעצור את זה, להשתמש בנסיון העצירה כמנוף להשיג את תמיכת חברי הכנסת לשנות את החוק כך שיהיה מותר לעשות זאת).

    * להעלות באופן מתמשך את שידור ערוץ הכנסת (מליאה וועדות) ל youtube, לדראון עולם.
    (וביום שינסו לעצור את זה, להשתמש בנסיון העצירה כמנוף להשיג את תמיכת חברי הכנסת לשנות את החוק כך שיהיה מותר לעשות זאת).

  15. עדכון: נדמה לי (אני לא עו"ד, תודה לאל) שע"פ חוק שידורי טלוויזיה מהכנסת, התשס"ד 2003
    אין הגנת זכויות יוצרים לשידורי מליאה וועדות. יתכן שדברים השתנו מאז. יתכן וזה לא תקף לשידורי ערוץ הכנסת בגלל הפרשנויות (שהן proprietary). אבל אולי …

  16. 1. לגבי ויקי ככלי ממשל פנימי – זה יכול לעבוד וכנראה שעובד

    http://ecowiki.org.il/index.php?title=%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94

    2. ויקי הוא לא מילת קסם, צריך לדעת מתי להשתמש בו, איך, ומה המגבלות. לדוגמה – יש צורך לכללי התנהלות, הרשאות, הנחות בסיס, מה רמת הביסוס של הכתובים וכו'. (לדוגמה – זה קיים בויקיפדיה האנגלית וקיים בצורה הרבה פחות טובה בויקיפידה העברית).

    ויקי, ומדיומים קרים אחרים – לא מאוד טובים ביצירת הסכמות כשיש מרחק רגשי גדול , במובן הזה, בפני עצמם הם לא טובים, זה לא אומר שאי אפשר לנסות לשפר את זה (לדוגמה על ידי פורמט דיון IPA)

    מובן שויקי עם מגבלות רבות יותר בקוד – הוא ויקי שמתאים יותר ליישומים ספציפייים יותר עם משתמשים שהם במרחק נפשי \ ערכי גדול יותר.

    3. אני חושב שעוד מוקדם להספיד את תי"מ. מראש הקמנו אותה כפרוייקט ארוך טווח, וידענו גם שהסיכוי להכנס לכנסת בבחירות האלה, הוא נמוך. אפשרי אבל נמוך. תי"מ בנויה בצורה של מפלגה שורשית – חבר מביא חבר , ודרישה לרמת מעורבת גבוהה – זה אומר דבר שנבנה על פני הרבה זמן. אם תוך 3 שבועות של קמפיין הצלחנו להגיע ל 26 אלף – זה לא רע. היו עוד הרבה שלא הצביעו בגלל אחוז החסימה – בניה איטית ועמוקה תכניס אותנו בפעם הבאה – לא רק תכניס – אלא גם עם ציבור מעורב שיכול לדחוף דברים – ולא רק מתקשר עם המנהיגים שלו דרך התיווך של YNET ומכתבים לחכ"ים וטלפונים לקבלני קולות.

    4. מפלגה (טובה) היא גם גוף ציבורי, לא רק גוף שמכניס חברי כנסת לכנסת. ככזו, היא מאגדת אנשים בעלי שאיפות פוליטיות דומות. אין שום סיבה לדגומה, לא לקדם פרוייקטים של שקיפות ממשל כבר כעת – לדוגמה אחד מהפורייקטים ששי הציע, או פרוייקט שקיפות תקציב המדינה (או עירייה – פרוייקט שעיר לכולנו בתל אביב כבר מקיימת) – מה שמגיע בפורמט מעצבן של מגי'ק – אפשר לסרוק עם ווב -קרולר, ואז לבצע הכנסה לתוך בסיס נתונים פתוח שיאפשר הצבת שירותי רשת או אפליקציות רשת.

    פרוייקט אחר שקצת נתקע הוא פורייקט שיקוף של עשיית חברי הכנסת (שגם אתר "עבודה שחורה " רצה לקדם) – בצורה מתקדמת ופתוחה יותר ממה שהכנסת עושה.

    נראה לי שהדרך הטובה לקדם פרוייקטים כאלה היא להתחיל להציע אפיון שלהם בויקי – לדוגמה בויקי של התנועה לדמוקרטיה ישירה , או בויקי של תי"מ. היתרון של ויקי – הוא מאפשר לסדר רעיונות על פי נושא ולאו דווקא על פי זמן.

  17. קבלנו core dump בפרצוף…

    לדעתי תם עידן המפלגות הקטנות.

    האופוריה היא שיהיה אפשר לבחור לחוד לבית המחוקקים ולחוד לראשות הממשלה.

    ושלא יהיה שום קשר ישיר בין הכנסת לממשלה!! מה שנקרא בדימוקרטיה תקינה הפרדה בין הרשות המחוקקת למבצעת.

    המצב היום אבסורדי ביותר, שמפלגה עם 15 מנדטים קובעת את עתיד המדינה.

    הגענו למצב שמצביעים מפחד שההוא לא יעלה ולא מאידואולגיה.

    יש לי עוד הרבה מה להוסיף, אבל ממש אין לי כח עכשיו,
    אז שיהיה בהצלחה לכולנו עם ממשלה חדשה.

  18. הפסקתי לקרוא את "עבודה שחורה" כשראיתי שזה פשוט אוסף קיטורים ו"קריאות". הוא לא עזר לי להבין מה קורה בזמן הבחירות.

    ואגב, אותה "אינטלפדיה" שקישרת דומה במהותה לויקיפדיה מבחינת בעיית ההחלטה: אם אני חושב שאסד יתקוף השנה בגולן ואתה חושב שהוא לא יתקוף (ובהנחה שאנחנו דבקים בעמדותינו גם לאחר הדיון) אפשר תמיד לכתוב שם "יחידת צפריר סבורה שאסד יתקוף בשנה הבאה בגלל … ואילו לדעתה של יחידת דרור הוא לא יתקוף עקב …".

    בכל מקרה, אני מחכה כרגע לשיבוץ לוועדות.

  19. צפריר, הנקודה היא שאם יש 4 נימוקים בעד תרחיש X (אינטלפידה) ו 3 נימוקים נגדו (ואת זה דיון יסודי יכול לחשוף – שכן לא מספיק להגיד "אבל אתה דביל" , אז מה שנשאר לעשות הוא לשים משקולות על כל נימוק, או לחלופין לנסות להפיל\להוכיח את התרחיש לוגית.

    לפחות אתה יודע למה האחד מנמק כך והשני מנמק אחרת. אפשר לנסות להבין איך לשים משקולות על כל נימוק (או שמגיעים בסוף לערכים – השמת משקל על נימוקים שונים בגלל דעות קדומות).

    בויקיפידה (או ויקי דיון אם יום אחד יהיה דבר כזה) – אתה לא תמיד חייב לתאר או להגיע להסכמה בין הצדדים, אבל אתה לפחות יכול לתאר מהי נקודת המחלוקת, כך ששתי הצדדים מסכימים על מה הם לא מסכימים.

    בכלים אחרים (פורומים לדוגמה), לא רק שאין הסכמה, אלא אין בכלל התכנסות או ידיעה של הצדדים או של מי שנמצא בצד, על מה הם בעצם לא הסכימו, ככה שבפעם הבאה כל הויכוח יכול להתחיל מהתחלה.

    אחד הדברים שויקי מאפשר (ראה לדוגמה דף השיחה של גן חיות בויקיפידה העברית, אם יש לך שעתיים פנוית) היא לנסות לעבור מ"אתה מנאייק כי אתה לא חושב כמוני" ל"אנחנו לא מסכימים, אבל בוא נראה למה", להפרדה בין דעות לבין עובדות. בסופו של דבר הרבה פעמים מגיעים למשהו ששני הצדדים (או 30 הצדדים) יכולים להסכים עליו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *